Menarik Disini

WELCOME TO
Blogger Terengganu

THREE LUCKY FOLLOWER










Bismillahirrahmanirrahim.


MUKADIMMAH
Alhamdulillah, akhirnya NEPH dapat juga mengumpul watak pembikinan drama Bersiri NEPH VERSION SATU. Dan hari ini merupakan hari untuk komersial kan siapakah yang memegang watak utama bagi Drama Bersiri ini. Sebelum terlupa, sahabat tahu atau tidak apa yang dimaksudkan dengan NEPH. Disini biar NEPH terangkan. Maksudnya adalah Nak Erat Perhubungan Hamba. Drama ini dibuat untuk eratkan hubungan silatulrahim antara kita.Hamba di sini bermaksud saya, aku, kawe.Gantilah hamba dengan perkataan yang telah diberikan itu mengikut kesesuaian genre. NEPH lebih sukakan perkataan hamba di sini.Sekian sahaja dulu mukadimmah sedikit sebanyak dari NEPH.


WATAK UTAMA


Setelah membuat sesi uji bakat selama 8 bulan bermula dari awal November 2010 dan sekarang akhir Jun 2011,akhirnya NEPH telah menjumpai 2 watak penting dalam drama bersiri ini.Sekarang tinggal satu sahaja lagi yang tinggal.Nak tahu siapakah watak penting dalam drama bersiri ini, kita lihat pada akhir sesi promosi ini. Sahabat nak tahu siapa? NEPH pun nak tahu juga. Walaumacam mana pun kita perkenalkan dulu barisan 2 watak utama dalam siri NEPH VERSION SATU ini.


WATAK UTAMA BERNOMBOR 100


Eyda Dania

Eyda Dania merupakan watak seorang perempuan muda berumur 20-an yang mempunyai astrological sign iaitu Virgo. Gadis ini saya temuinya semasa membuat sesi uji bakat di Perak, Malaysia. Nama Sebenarnya dia adalah eyda, biasalah kan bila da jadi artis ni, kenalah buat pembaharuan nama dengan meletak Dania. Jadi kenalilah watak penting ini dalam drama bersiri NEPH ini. Gadis bernama Eyda ini merupakan anak tunggal dalam cerita NEPH dan realitinya memang gadis ini merupakan anak tunggal. Jika tidak percaya korang boleh membuat sesi temuramah selepas ini dengan Eyda Dania. Berkaitan interest dia pulak Eyda ni suka karok,online 24hour depan screen laptop. Eyda ni suka tengok wayang tapi bersebab. pastikan cerita itu best best. Best seperti cerita NEPH ni...promote skit...kiki. dan semestinya seorang perempuan menyukai untuk bershopping begitulah jugak dengan eyda ini...ada duit sahaja terus shopping.watak dalam neph ni lebey kepada wanita yang terlalu berboros.huhu. Eyda ni suka tengok cerita seram tapi perlu ada orang teman, jadi nanti siapalah NEPH nak letak jadi peneman kepada si Eyda ini kan. Nak tahu..kena lah tengok drama bersiri ini sampai habis. Sejak dari bangku sekolah si Eyda ini bukan merupakan seorang yang ulat buku...dia baca satu muka surat sahaja dah tertidur. ibarat buku pula membaca Eyda.Eyda ni layan semua lagu..tidak kisahlah lagu itu bikin pekakkan telinga, tetapi tetap mendengar...Yang pasti si Eyda ini ada Blog..Anda boleh tekan gambar dia atau Eyda Dania.



WATAK UTAMA BERNOMBOR 99


Tieyha

TIEYHA merupakan watak komersial dalam drama bersiri NEPH ini.merepuka seorang gadis melayu yang sukakan baju warna merah. pergi mana - mana mesti baju merahnya tidak ketinggalan. Tieyha ini mempunyai astrological sign iaitu Pisces.Watak yang dipegang dalam NEPH merupakan pelajar di sebuah sekolah dekat Pekan,Pahang. Dia ini merupakan pelajar yang rajin dan berjiwa besar. kecik kecik pun da pandai buat bisnes online. Watak dia dalam cerita NEPH ini adalah amat mudah, seorang yang tidak banyak cakap secara berdepan tetapi dalam shoutmix ya ampun.huhu.petah mengalahkan pidato. Yang pasti dia memang suka BW. tidak percaya boleh tanya dia sendiri. Tanya aje pasal apa..dia pasti akan bagitahu.huhu.Tieyha ni suka nasyid yang utama. Tieyha ini mempunyai 2orang lagi kembarnya.Kembar tidak seiras. Seorang lelaki  bernama robocop dan seorang lagi perempuan bernama ieka.jika nak kenal klik gambar dia ok ataupun di sini Tieyha



WATAK  UTAMA BERNOMBOR 101


AthirahLicious

Akhirnya sampai juga watak athirah ini. Untuk pengetahuan, sahabat, dia terlewat ada sebab.Gadis ini berasal dari Sandakan Sabah. Mempunyai astrological sign Taurus. Nama sebenarnya adalah Sarvina Athirah Adelia Sayalis. Jadi nama komersial dalam drama ini adalah Tyra.Berumur 19 tahun.Jika korang nak berkenalan tyra ni cakap dalam borang sesi uji bakat tempoh hari "Intro Mind 1st n just follow babe. Athirah ni suka guitar..hari hari dengan guitar busyuk dia...time titow pun, guitar la sebagai penemannyew..betul ke tidak athirah?huhu. Peminat setia cerita koizaora dan cinderella. dan suka lagu rock, rnb dan pop...jika nak belajar guitar dengan gadis nih... anda boleh push gambar ataupun Athirah



WATAK WATAK LAIN



Watak watak dalam ini merupakan watak yang mempunyai kualiti yang tersendiri.ada yang berkebolehan dari segi agama,sastera,kehidupan, ziarah menziarahi antara sahbat sahabat.Jika nak tahu apa itu NEPH.jemputlah datang melihat sendiri apa itu NEPH.khas hanya di siaran tv skemaituehot dan anda boleh melayari http://skemaituehot.blogspot.com.



Cerita ini mempunyai kesinambungan dan akan continues apabila sudah menjumpai watak baru yang seterusnya...Jadi di sini sahabat sahabat boleh saling erat mengeratkan hubungan sesama kita.walaupun jauh dik mata, tetapi biarlah entry kita itue menjiwai disanubari para pembaca yang budiman.







1 comment:

Exchange Link

Blogger Terengganu Syoknyer Blogging banner banner banner ads ads ads ads ads ads ads ads ads ads ads ads Photobucket Photobucket
admin />

Jom Tukar Tukar dengan Petaijeruk.Lonche under skemaituehot

Favicon1